راستش این آش را مامان من از مادر بزرگ پدریم که اهل تبریز بود یاد گرفت و همیشه هم وقتی درست میکنیم یاد مادر بزرگم میفتیم ، توی نت هم گشتم دیدم انگاری این آش مال تبریزه اما اونی که مامان بزرگ مرحوم من درست میکرد با این دستوراتی که تو نت دیدم کمی متفاوته، حالا شاید مادر بزرگم به سلیقه خودش بعضی موادش را عوض میکرده ، هر چی هست خوشمزه است و بهتون پیشنهاد میکنم که درستش کنید. الان مامان را صدا میزنم ازش می پرسم تو این آش چیا ریختم؟ آخه این عکس مال چند هفته قبل هست و من هی از مامان می پرسیدم مامان الان چه کار کنم ؟ الان چی بریزم ؟ روح مادر بزرگ عزیزم هم شاد و قرین رحمت. جیگر مامان را برم اونم رفت دفترچه آشپزیش را آورد و از رو دفترش خوند ، عاشق دفتر آشپزی مامانم هستم ، یک دستوراتی توش داره که من خیلی دوستشون دارم. آخرش هم گفت خدا رحمتش کنه مامانیت زن خیلی خوبی بود.

    مواد لازم:

    نخود نصف پیمانه

    لوبیا چیتی نصف پیمانه

    بلغور نصف پیمانه

    برنج نصف پیمانه

    کلم برگ یک عدد کوچک 

    هویج ۲ عدد متوسط

    سبزی آش شامل تره ، جعفری، گشنیز ، اسفناج ۲ پیمانه خرد شده

    پیاز دو عدد بزرگ

    زردچوبه ، نمک فلفل به میزان لازم

    کشک و پیاز داغ به میزان  لازم

    طرز تهیه:

    نخود و لوبیا چیتی و بلغور را از شب قبل بذارین خیس بخوره و چند بار هم در طول خیس خوردن آبش را عوض کنید.

    اگه لوبیا چیتی ندارین از لوبیا قرمز هم میشه به جاش استفاده کنید.

    فرداش نخود را زودتر از بقیه بار و بنشن بذارین بپزه، کمی که نیم پز شد لوبیا را هم بهش اضافه کنید ، و وقتی لوبیا هم نیم پز شد بلغور را اضافه کنید. بلغور خیس خورده زود میپزه ، اما در قابلمه را نصفه بذارین چون سر میره و گازتون کثیف میشه.

    بلغور هم که پخت ، برنج را بهش اضافه کنید ، برنج که باز شد ، کلم برگ خرد شده ( من با رنده های وی شکل خرد کردم )

    و هویج نگینی شده را بهش اضافه کنید، این مواد که کمی پختن سبزی آش را هم اضافه کنید و بذارین آشتون جا بیفته.

    پیازها را خلالی کنید و سرخ کنید بهش زردچوبه بزنید و نصفش را به آش اضافه کنید . من به آشها زیاد زردچوبه میزنم مثلا یک قاشق غذاخوری سر خالی ، به نظرم اینجوری خیلی خوشمزه تر و خوش رنگ تر میشه. نمک و فلفل آشتون را اندازه کنید و دیگه آش شما آماده است.

    توی کاسه مورد نظر بریزید و روش را با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزئین کنید. این آش با کشک خیلی خوشمزه تر میشه.

© تمامی حقوق مطالب برای وبسایت سنارتیک محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع و شرعا حرام می باشد.
قدرت گرفته از : بک لینکس